Retete culinare: Tort cu crema de ciocolata
close
info
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separator







addf
separator separator
separator
Home / Retete Culinare / Torturi / Retete culinare: Tort cu crema de ciocolata

Retete culinare: Tort cu crema de ciocolata

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Retete culinare: Tort cu crema de ciocolata
Poate te intereseaza si...

Retete culinare: Tort cu crema de ciocolata
Ingrediente:
6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet de zahar vanilat, 250-350 gr crema de ciocolata, 225 gr unt sau margarina la temperatura camerei, 5 linguri zahar, 2-3 lingurite de rom

Mod de preparare
Se face un pandispan din 6 oua, 6 linguri de faina si 6 de zahar.
Se da drumul la cuptor pentru a fi preincalzit.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat pana iar se intaresc.
Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat.
Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Se da la cuptor mediu aproximativ 30 de minute.

Intr-o craticioara se pun 150 gr apa si 5 linguri de zahar la foc mic.
Se amesteca pana se dizolva, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Separat se freaca crema de ciocolata cu untul pana se omogenizeaza.
Se pune romul si se ameteca iar.
Se taie blatul racit in 2 sau 3 parti egale.
Se imparte crema in 2-3 parti, dupa caz.
Se pune prima bucata de blat pe platou, se insiropeaza, se pune crema, urmatorul blat, sirop, crema, blat, sirop si se acopera cu crema. Se orneaza dupa preferinta si se da la frigider 3-4 ore.






Acest articol a fost citit de 65382 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

Comentarii (1)


adauga_bannerul_tau