Craciunul - Craciun - Craciun 2013 - Legende de Craciun
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mondene / Traditii / Craciunul

Craciunul

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Pe 25 decembrie, intreaga crestinatate celebreaza Nasterea Domnului, noaptea in care Fecioara Maria L-a nascut pe Mantuitorul Iisus Hristos.

Bunul Dumnezeu s-a indurat de omenirea ingropata in pacate si a hotarat sa trimita pe lume pe Fiul Sau, pentru a o izbavi prin jertfa si sangele acestuia. Mai intai, Dumnezeu l-a trimis pe arhanghelul Gavriil sa-i spuna celei ce a fost aleasa pentru a-L zamisli pe Fiul Sfant, fara a fi atinsa de om si anume Fecioarei Maria: “Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!”

Chiar daca data nasterii lui Iisus nu se stie cu adevarat, este cunoscut faptul ca El s-a nascut in perioada unui recensamant poruncit de imparatul roman in provincia Iudeea. In acea perioada, guvernator in Iudeea era Irod, iar recensamantul a avut loc in Bethleem, unde toti evreii veneau pentru a se inscrie pe liste.

Spre Bethleem a pornit si Iosif, protectorul Fecioarei Maria, impreuna cu dansa.

Cand au ajuns acolo, fecioara Maria era gata sa nasca, insa nu au gasit nici un loc in care sa se adaposteasca, pentru ca se adunasera multi oameni pentru recensamant.

Insa, unui om is-a facut mila de Maica sfanta si a lasat-o sa tea peste noapte intr-o pestera pe care o folosea ca iesle pentru animale. Acolo, Fecioara Maria a dat nastere Pruncului Sfant, fara dureri, pentru ca a fost iertata de pacatul stramosesc.

Dupa ce a nascut, au sosit pastorii din Bethleem, care i-au gasit pe Maria si pe Iosif, iar pe Pruncul Sfant L-au gasit culcat in iesle. Ei au spus tuturor vestea cea mare.

Apoi au sosit magii de la Rasarit, care au urmat steaua si au venit sa se inchine Pruncului cu darurile cele mai scumpe.
Toti au povestit despre minunile care au insotit nasterea Mantuitorului si au adus salva Acestuia si Maicii Sale.Acest articol a fost citit de 1057 vizitatori

  • Craciunul
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau