Santul Nicolae
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Mondene / Traditii / Santul Nicolae

Santul Nicolae

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Cine este Sfantul Nicolae?

Sfantul Nicolae s-a nascut in secolul al IV- lea, in orasul Patara, Turcia. Parintii lui erau instariti si l-au crescut pe acesta in spiritul traditiei crestine. Acestia au murit cand Nicolae era foarte tanar.

Urmand cuvintele lui Iisus care spunea “sa vinzi tot ce ai si sa dai banii saracilor”, Nicolae si-a folosit toata averea mostenita de la parintii sai pentru a-i ajuta pe cei saraci, pe bolnavi si pe cei aflati in suferinta.

El si-a dedicat intreaga viata pentru a-l sluji pe Dumnezeu si a devenit Arhiepiscop al Mirelor Lichiei de foarte tanar.

Ca Arhiepiscop, Nicolae a devenit cunoscut prin actele sale de generozitate fata de cei suferinzi, prin dragostea enorma pentru copii si pentru grija lui fata de marinari si corabiile acestora.

In timpul domniei Imparatului roman Diocletian, care era recunoscut pentru persecutarea crestinilor, Nicolae a avut de suferit pentru credinta sa, el fiind exilat si inchis.

Dupa ce a fost eliberat, Nicolae a fost unul dintre Sfintii Parinti care au participat la Sinodul din Niceea. El a murit Pe data de 6 decembrie, anul 325, in Myra si a fost ingropat in catedrala sa. Sfantul Nicolae este srbatorit in fiecare an pe data de 6 decembrie.

De-a lungul secolelor au aparut numeroase povesti si legende despre viata si binefacerile Sfantului Nicolae. Acestea ne ajuta sa intelegem mai bine caracterul lui extraordinr si de ce este atat de iubit, fiind numit protectorul celor nevoiasi.Acest articol a fost citit de 1381 vizitatori

  • Santul Nicolae
Galerie Foto [1]
Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau