Bolile cu transmitere sexuala
close
info
închide
închide
închide
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
separator
separator
separatoraddf
separator separator
separator
Home / Relatii / Viata Sexuala / Bolile cu transmitere sexuala

Bolile cu transmitere sexuala

Reseteaza Micsoreaza Mareste

Bolile cu transmitere sexuala
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual in lume apar 250 milioane de cazuri de boli cu transmitere sexuale (BTS). Dintre acestea, 120 de milioane sunt cauzate de trichomonas, 50 milioane de infectia cu chlamydia, 25 milioane sunt date de gonococi, 20 de milioane de herpesul genital, 3,5 milioane de sifilis, iar 2,5 milioane de hepatita B.
In cazul virusului HIV, statisticile arata ca exista un milion de bolnavi si 12 milioane de seropozitivi. Aproape doua treimi din bolile cu transmitere sexuala apar la tinerii sub 25 de ani. Cum ne aparam de ele?

Unele BTS se citesc pe fata

Daca noul tau iubit are un herpes pe buze exista o probabilitate ca acesta sa se transmita si in zona sexuala. De asemenea, unele rani la nivel bucal sunt o indicatie aproape sigura de sifilis. Spre deoasebire de majoritatea BTS –urilor care sunt produse de microorganisme ce nu traiesc in afara corpului uman, aceasta boala poate fi transmisa fara contact sexual, prin atingerea zonelor infectate cu diferite obiecte si apoi preluate, tot prin atingere, de persoana sanatoasa.

Multe din bolile cu transmitere sexuala au nevoie de o perioada de incubatie ce poate ajunge pana la mai multe luni. In unele cazuri, ele nu dau nici un fel de simptome, insa, din pacate, aceasta nu inseamna ca ele nu se transmit mai departe. Singurul criteriu sigur devine analiza secretiilor sexuale, dar putina lume o va face fara sa aiba sentimentul ca strica tot romantismul inceputului unei relatii. Problema sigurantei fata de BTS se poate rezolva foarte usor cu un prezervativ. Dupa ce implicarea emotionala devine tot mai profunda, cei doi parteneri vor fi din ce in ce mai deschisi fata de ideea de a face un control medical. Analizele periodice de control ajuta la depistarea din timp a oricarei probleme.


Acest articol a fost citit de 1149 vizitatori

Răspunde

2000 caractere rămase


1956 caractere rămaseMin. 40 caractere
  Trebuie sa ai cont pe PerfectLady.ro pentru a putea comenta.
Daca nu ai cont click aici!

Nu uita: Orice cont iti poate aduce 50 euro lunar. Afli cum!
Click aici pentru autentificare

adauga_bannerul_tau